1 Mayıs 2010 Cumartesi

Aynı Saatte Oynanan Maçlar




Ligin 32. haftasında ligin tepesindeki 3 takım aynı saatte maçlarını oynadılar, bu da bizi 3 maçtan birini seçmeye itti, bursanın oynadığı toptan zevk almamam, bizim maçın ise artık öneminin olmaması nedeniyle, fenerin maçına yöneldim.

Fenerbahçe bence bu maçta şampiyonluğunu resmen olmasada ilan etti, gerek yapılan mücadele, gerek alex faktörü, taraftar desteği, emrenin bile istediğin de sinirlerine hakim olabilme olasıklarını yan yana gelmesi beni bu düşünceye iten en önemli neden. Maça öyle bir başladı ki fener takımı ilk yarıda maçın kopacağı belliydi. Yine son pozisyonları hazırlamakta sıkıntı yaşıyordu fener takımı ya da guiza iş başındaydı ancak çilingir alex yine yaptı yapacağını, öyle ki fenerin ilk şutu gol oldu, ivesanın yanlış yerde durmasını iyi değerlendirdi brezilyalı ve golü yaptı, fener takımı golden sonra da diğer maçlarda yaptığını yapıp geri çekilmedi önde basmaya devam etti ilk 30 dakika belki de eskişehir yarı sahayı 1 kere ya geçti geçmedi. Baskı sürerken özerin öylesine vurduğu şutu ivesa ikinci hatayı yaparak kendi kalesine attı, ve maç bitti o dakikada. Hakkını yememek lazım aynı ivesa daha sonra net 2 3 golü çıkardı ancak iş işten çoktan geçmişti.

İkinci yarıda fark artık fener takımı eskişehire kendi sahasında pas yapmasına izin veriyor, rakip sahaya geçtiğinde ise inter özentisi şekilde boş adam ve alan bırakmıyordu arkaya atılan toplarda ise müthiş bir senkronla arka arkaya ofsayta düşürüyordu. Rıza hocanın arka arkaya yaptığı değişiklikler hiç bir fayda getirmedi, eskişehir tek pozisyonu 90 artı 2 de volkanın elinden kaçırdığı topla yakaladı o pozisyonda da savunma etten duvar ördü, maçın dışında ise en dikkat çekici unsur emreye yapılan kart görme uyarısına harfiyen uymasıydı, normalde ortalığı yıkması gereken pozisyonlarda ağzını bile açmadı maçın sonlarına doğru artık oda artık dayanamayacağını anlayınca sakatlığı bahane edip değiştir işareti yaptı ve oyundan çıktı



Bursa maçını köşede çıkan gol pozisyonları dışında takip edemedik, ancak 2 golde klasik bursa golleri idi, önce yan topa vurulan kafa ardından kazanılan penaltının ivankovun golü atması idi, bizim maçı ise hiç sormayın fikrim yok pek umrumda da ama tahmini olarak yine rakipten 100 pas fazla yapmışızdır, ibb çok gol kaçırmıştır, keita hazırlayıp baros atmıştır.

Haftaya ne olur ? fenerin oynayacağı kupa maçının önemi moralmen yok kazansalarda kaybetselerde birşey değişmeyek, ancak fiziksel yorgunlukları maçın 2. yarısında hissedilebilir, ankaragücü takımı ile bu kadar sürtüşmenin cezasını çekebilirler belki ancak ben onu da uzak ihtimal görüyorum aynı eskişehir maçı gibi bir maç bekliyorum

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails