6 Temmuz 2020 Pazartesi

32 Senede 14 Şampiyonluk

İşte Fatih Terim'in yeni yardımcıları! Kimse beklemiyordu... - Son ...
Kendimi bildiğimden beri Galatasaray beni hep mutlu etti, kulübün altın çağının büyüme yaşlarıma denk gelmesi bundaki en temel sebep tabi ki. Başarılar elde edilirken de bir takım figürler ön plana çıktı oyuncu bazında Türk Altın jenerasyonun üyelerinin dışında, Hagi, Taffarel, Drogba, Sneijder, Selçuk, Arda diye uzayıp gider liste ancak antrenör bazında ön plana çıkan tek figür Fatih Hocadır.

Dün akşam maçtan sonra hocanın "Sevgili Galatasaraylılar, bu sene bizi affedin." açıklaması kalbime bıçak gibi saplandı. Takımın başında kaldığı dönemde 8 şampiyonluk kazanmış birinin bizden af dilemesi ağırıma gitti, 60'larının sonuna yaklaşmış bir adama nasıl bir baskı yüklüyoruz ki adam bizden af dileyecek psikolojiye geliyor. Tabi ki bu açıklamalar bu sezonki başarısızlığı değiştirmiyor ancak Türkiye'de hiç bir kulüpte olmayan bir efsane figüründe kıymetini biraz bilmemiz gerektiğini de söylemek lazım.

Özellikle ligin ilk yarısında hocayı amansızca eleştirdim, ondan hep daha fazlasını talep ettim, ilk yarıda kurulan yanlış kadro da onunda payı vardı en nihayetinde ancak hoca ikinci yarıda öyle güzel bir pas oyunu inşaa etti ki bu yeni jenerasyon hocalardan biri yapsa- ki abdullah avcıya pep guardiola muamelesi çekilen ortamdan bahsediyorum- yere göğe sığdırılmazdı. Hocanın pas oyunu pandemi sebebiyle sekteye uğrarken pandemi dönüşü bence hoca bir mucizeye daha imza atıyor, sakatlıktan kırılan takımı tam 8 orta saha oyuncusu ile kurgulayıp Guardiola'nın ıslak rüyalarında gördüğü 10 orta saha oyunculu sisteme selam çakıyordu.

Dünkü maç 32 senelik ömrümde şampiyonluğa oynamayan Galatasaray'ın ilk 5 dışına çıkma alışkanlığının bir tezahürü oldu, bana göre oyuncular tarafından bir maç satma olduğu fikri kafama mıhlanmış gibi ama yinede dün gece yaşananları aşabilmemin tek sebebi Fatih Hoca olacaktır.

96'dan 2020 yılına geçen 24 senede işinde halen başarılı olabilen teknik adamı geçtim kaç tane profesyonel vardır ki? Futbol gibi sürekli değişen dinamik bir olgunun içerisinde hocanın halen zirve diyebileceğimiz futbol oynatması hocanın ulu bir teknik adam olduğunun nişanıdır.

Medyada Önümüzdeki senelerde fener ve beşiktaş gibi maddi bir krize gireceğimiz ve çökeceğimiz teorileri ne kadar konuşulursa konuşulsun fatih hoca olduğu sürece ben bir şekilde iyi futbol oynayan bir takım olacağımızdan eminim.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails