21 Mart 2010 Pazar

Derbi için Tatil Yok!

Old Trafford'daki maç öncesinde iki takımın tek düşüncesi galibiyet...

Liverpool taraftarı olsam bu kadar kötü geçen bir sezon içerisinde bana teselli olabilecek tek maç OldTrafford'da alınacak bir galibiyet olurdu herhalde, tıpkı geçen seneki gibi alınacak 4-1'lik bir galibiyet tadından yenmez olurdu, üstelik bunu düşünen sadece biz taraftarlar değil Rafa Benitez'de aynı hayali düşlüyor, alınacak bir galibiyet Rafa'nın üstündeki baskıyı hafifletebilir.

Böyle cümleleri Liverpool gibi mazisi zaferlerle dolu bir çınar için söylemek üzüntü verici, çünkü United'ı yenmek şampiyonluğu getirmeyecek sadece Liverpool'un 4. sıraya tutunmasını sağlayacak, üstelik United'ı yenmekle iş bitmeyecek daha oynanacak çok zor maç var UEFA fikstürüde işin içine girince Liverpool'un işi gerçekten zor. Rafa eğer görevde kalmak istiyorsa en azından 4. bitirmeli ve UEFA kupasınıda müzeye getirmeli.

VASATIN ALTINDA KALANLAR

Liverpool son dönemde inişli-çıkışlı bir grafik çiziyor. Wigan maçında sahada yokları oynarken, Porstmouth maçında 6 dakikada 3 gol attılar.
Bu basit örneğin en büyük nedeni bir çok oyuncunun vasatın altında oynaması, defans 4'lüsünden herhangi birini (Ümit'in Carragher seslerini duyuyorum) Galatasaray'a getirseler beğenmem açıkçası. Rafa'nın ipleri köşedeki Dünya kupası ve Stevie Gerrard ve Fernando Torres'in ayağında bir nevi.
Gerrard ve Torres demişken acaba iki oyuncuyu seneye Anfield'da görebilecek miyiz o bile şüpheli? Grame Souness'ın sözleri aklıma geliyor' Oyuncularım Liverpool'dan gitmek istediğinde çok şaşırıyordum çünkü Liverpool Dünya'nın en büyük kulubüydü.' Gerrard'ın gideceğini sanmam ama İspanyol için aynı şeyleri söylemek zor Torres Premier Lig yada Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun gelmeyeceğini hissederse piyasası varken gider.

Derbi öncesine ise ne Torres ne Gerrard damga vurdu Albert Riera'nın 'Rafa gördüğüm en iyi iletişimci değil' sözleri takımın durumunu açıklar nitelikte. Herşeye rağmen bugün oynanacak olan maçta olacak şüphesiz.

Pepe Reina bana göre milli takıma giremeyecek çok kötü bir performans gösteriyor üstelik 2 sezondur bu böyle ne varki Reina'nın son iyi iki maçı hafta içi oynanan Lille maçı ve 4-1 lik United maçı.Karşı tarafta ise Peter Schmeichel'dan sonra United'ın en iyi kalecisi var 39 yaşındaki Van der Saar kariyerini zirvedeyken bitirmek istiyorsa bu maç iyi bir sınav.

Herşeyi konuşmuşken Rooney'i unutamayız Torres sezon başında sakatlıkla boğuşurken form tutan Rooney zirvede ve bu maçta Liverpool'un boş geçiceğini düşünmüyorum.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails