15 Eylül 2019 Pazar

Dağılma

Maçın 30 küsürüncü dakikalarında Gazişehir'in kaçırdığı net 3 yada 4. pozisyondan sonra ağzımdan dökülen kelimeydi. Dağılma !
Günümüz futbolunda ligleri domine eden takımlar ile ligde onlara figüranlık eden takımlar arasında inanılmaz bir finansal fark var, dolayısıyla bu finansal farkın sahada kalite olarak yansımalarını ister istemez görmek istiyoruz, bir kişi eksik oynamanın çok büyük bir fark yaratmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu söylediklerim major ligler olarak adlandırdığımız liglerde aşağı yukarı gerçekleşiyor ancak bizim ligimizde eksik kalan büyükler bir anda perişan hale gelebiliyorlar. Şu geçen 4 haftada hem Galatasaray-Konyaspor maçı hem Gazişehir-Beşiktaş maçı bize bunu net bir şekilde gösterdi.

Maçı taktik/teknik açısından incelemek zor ancak bu sezon takımın başına geçen (taraftara rağmen) Abdullah Avcı'nın olmayan kredisi hızlıca tükeniyor. Vida'nın yaptığı geri pas hatası ve akabinde bilinçsizce penaltı yaptırmasının ardından , Elneny gibi takımda ilk maçını oynayan bir oyuncuyu stopere çekip hem orta saha direncini düşürmek hem savunma stratejisini bozmak, Güven Yalçın'a maçın çok uzun süresinde sabretmek bu maç içerisinde yapıtğı hatalar olarak önümüze çıkıyor ancak bana göre hocanın en büyük hatası eldeki malzemeye göre bir takım oluşturmaktansa kendi ezberini takıma empoze etmeye çalışmak. Tekrar ediyorum camiada kredisi çok düşük bir teknik adamsınız, geçen sezon Burak yılmaz'ın transfer edildiği duruma çok benziyor durum. Burak arka arkaya maçlarda attığı gollerle kredisini hayli yükseltmişti, bugün Avcı'nın yapması gereken arka arkaya galibiyet almak olmalıyken, pragmatik olmayıp bana göre ütopyasını gerçekleştirmeye çalışıyor. Takımın inanılmaz dağılma sebebi de Avcının ütopyasında ısrar etmesiydi, Atiba ve Umut Nayir oyuna girip, futbolun gerçekleri ile hareket etmeye başlayınca oyun bir anda Beşiktaş'a döndü ve az kalsın bu berbat futbol ile 1 puan kazanacaktı olmadı.

Çok ahkam kestin, çok biliyorsan kur takımı dediğinizi duyar gibiyim, pekala aşağıdaki takımın ilk 4 haftada 9 puandan az alacağını düşünmüyorum.


Evet yanlış görmediniz kanat oyuncusu yok, hayır kanat oyuncusu sevmediğimden değil, şuanki kadrodaki hiç bir kanat oyuncusu Beşiktaş seviyesinde değil ondan yoklar. Hareketsiz Güven yerine önde sadece pres yapan ve stoperleri sağa sola çeken bir Boyd olayı çözecektir. Yanlış mıyım?

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails