22 Eylül 2019 Pazar

Kulübenin Verdiği Puanlar

Şampiyonlar ligindeki Brugge deplasmanının ardından Malatya deplasmanında maç öncesi genel kanı Galatasaray'ın puan kaybetmesi yönündeydi ancak öyle bir maç oynandı ki maçın sonunda Galatasaray adına çok rahat kazanılabilecek bir maçta bırakılan 2 puan oldu.

 

Galatasaray Falcao, Feghouli, Belhanda'nın olmadığı hem rotasyonlu hemde daha önceki maçların aksine merkezi kalabalık tutan yukarıdaki diziliş ile çıktı. Hücumlarda Babel ve Adem sürekli yer değiştirerek savunmayı dağıtırken Ömer Bayram Yuto'nun kanadına yanaşarak pozisyon üretmeye çalıştı nihayetinde Galatasaray golü de Ömer'in çizgiye inip açtığı ve Seri'nin bomboş vurduğu kafa vuruşundan geldi. İlk devrede Galatasaray adına göze çarpan en önemli özellik diğer maçlarda olduğu gibi Ömer bayram'ın orta sahaya kattığı büyük dinamizmdi . 
Golden sonra daha ortodoks bir 4-5-1 dizilimi ile sahayı parselledi Galatasaray. Hücum tercihlerinde Nagatomo'nun olduğu sol tarafı tercih ederken yine Malatyaspor'da maçın sonuna kadar yapacağı gibi Galatasaray'ın sol tarafına hücum etti ve gol de oradan gelecekti.


Levent hoca Yuto'nun ilk yarıdaki performansından memnun kalmamış olacak ki ikinci devre Galatasaray orta sahasının dinamosunu çok verimsiz olduğu Sol beke çekerek başladı, Yuto yerinede Lemina'yı sahaya sürdü ve Galatasaray bu sezon ısrarla denediği 4-3-3 dizilimi ile başladı. 

Bu değişiklik Sergen hocanın ıslak rüyalarında görebileceği kadar güzel bir değişiklikti çünkü hem Lemina, Babel sol tarafa yardıma gelmiyordu, hem Ömer'in orta sahadaki dinamizmi ortadan kalkıyordu, hemde çok verimsiz bir sol bek Ömer Bayram ile Guilherme başbaşa kalıyordu. 

Buna rağmen Malatyaspor yaratıcı oyuncu eksikliğinden dolayı net pozisyonlar yakalayamadı, ve yakalayamadıkça arkada pozisyonlar vermeye başladı, ancak özellikle 2. devre inanılmaz verimsizleşen Adem Büyük, yorulan Andone ve laubali Babel ileri hattı Galatasaray'ın yakaladığı 2 net gol pozisyonunu harcadı. Bu dakikalarda oyun Falcao diye bağırırken Levent Hoca Falcao'yu 90. dakikada skor 1-1 olduktan sonra oyuna aldı. Hiç almasaydın be hocam adamı da soyundurdun o kadar niye zahmet ettin.

5 hafta ve 7  resmi maç geride kalmışken Galatasaray ortaya müşahhas bir oyun planı sunamadığı gibi bunun kıvılcımını dahi veremedi. Hoca artık zırt pırt ceza alacak açıklamalar yapmaktan vazgeçsin yada o benche kendi kalibresinde oyun okuyabilecek birini koysun zira elimizdeki maçları vermekten artık sıkılmaya başladım. Önümüzdeki hafta sezonun ilk kırılma maçı olacak taraftar bu zamana kadar sabretti ancak Eylül sonu artık geldi Fener karşısında sadece galibiyet yetmez sürklase edecek bir futbol görmek istiyorum! 

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails