17 Eylül 2019 Salı

İnsanlar hata yapar Ersuncum hesaba katmadığın şey bu

İnsanız doğamız gereği hata yaparız, mükemmel oluşturulmuş organizasyonların dahi insan eliyle bok edildiğinin çok güzel örneğini Chernobly dizisi ile geçtiğimiz aylarda hepimiz tekrar hatırladık.

Sezonun 4. haftasında şampiyonluk adayı takımlardan üst düzey takım oyunu , hücum varyasyonu beklemek biraz hayalcilik olur dolayısıyla bu ilk haftalarda genelde bireysel performanslar ile kotarılır. Emre Belezoğlu, takımın kalbi ve lideri. İlk haftada Fenerbahçe adına bireysel performansı en üst seviyede olan oyuncuydu (ki bu Emre'nin sahada kaldığı maçlarda hep böyle oluyor), onun yokluğunda orta sahada arıza çıkmasını bekliyordum ancak beklediğimden çok farklı bir durum ortaya çıktı.


Ersun hoca Emre'nin yokluğunda merkezi kontrol etmenin yolunu orta sahada nicelik olarak artma olarak tercih etmişti, ki maç başlangıcında Alanya'dan orta sahayı teslim aldılar ve sol kanattan hücum organizasyonları yapmaya çalıştılar. Garry Rodrigues'in etkisinin arttığı bu oyunda golde Garry'nin taşıyıp merkezde Tolga'nın yaptığı vuruşla geldi. Buraya kadar herşey yolunda gözüküyordu, forse etmeniz gereken bir oyunda bu oyuncularla pekala işi kotarabilirdiniz. Ancak oyunu tutmanız gereken anlar geldiğinde? işte zurnanın zart dediği yer burası oldu. Sezon başında transferlerin geç yapılması,sakatlık vs. problemler nedeniyle geri 4'lü de pozisyonunda oynayan oyuncusu bir rakamla 1. Oyunu tutmak ve defanstan topla çıkabilmek adına Gustavo kendini stoperlerin arasına attı ve ekstra bir pas istasyonu oluşturmaya çalıştı ancak ne Tolga ne Kruse ileriyle bağlantıyı kuramadı ancak buna rağmen halen Alanyanın elle tutulur bir pozisyonu yoktu. Ta ki oyuncuların insan olduğu gerçeği ile yüzleştiğimiz zaman.

Kaleci Altay'ın 2 hava topunu doğru düzgün kontrol edememesi ve akabinde sol taraftan kullanılan bir taç atışı ile sonun başlangıcı başladı. İkinci devrenin hemen başında bu sefer Jailson stoper oynadığını unutmuş bir pas hatası yaptı ve Alanya öne geçti. 3. gole yine orta saha oyuncusu Ozanın orta sahanın göbeğindeymiş gibi yaptığı bir geri dönme hareketi neden oldu. Defans hattı arka arkaya hatalar ile paralize olmuştu başka bir açıklaması yoktu. Zanka'nın da oyundan çıkmasıyla 11 oyuncudan orjini defans olan oyuncu kalmamıştı, galiba Ersun hocada paralize olmuştu. Ersun hoca maç öncesi planını iyi kurmuştu ancak eldeki malzeme bunları uygulayabilecek düzeyde henüz değildi kestiremediği şey buydu.

Erol Hoca geçen yıl Sergen hocanın kurduğu takıma biraz daha savunma disiplini kazandırmış, ki bu Alanyayı yeterince tehlikeli yapıyor. Efecan'ın sakatlanmasına rağmen özellikle 2. devre maç onların istediği kıvama geldiğinde bunu çok iyi değerlendirdiler. 14 Yabancı kuralıda sağolsun can yakan oyuncuları var Bakasetas hücumları iyi yönetirken, Cisse kalitesini gösterip ne yaptığını bilmeyen Fenerbahçe stoperlerini cezalandırdı.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails