27 Nisan 2010 Salı

Arda Mevzusu


Kaptan gidicek mi kalacak mı? Bu soru Fener derbisinden itibaren medyayı meşgul eden soru, taraftarın protestosuna içerlenmesinden sonra ise iyice yüksek sesle söylenmeye başlandı. En önemlisi Arda'nın düşüncesi, verdiği röportajlarda sürekli olarak son kararı kulübün vereceğini söylesede kaptanın yüz ifadesi hiç te burada kalmak ister gibi değil. Arda oynadığı futbolla kendi çıtasını o kadar yukarı koydu ki, şuan oynadığı futbol kötü görünüyor ki ben bu argümana katılmıyorum halen takımın en önemli oyuncusu kaptan. Hal böyle iken ülkemizin gerçeği magazin medyası iş başında arda'nın futbolu dışında herşeyi ırgalanmaya başlanıyor, aldığı arabadan, hatta plakadan, sevgilisinden ki -öyle sevgili bende de olsa bende top oynayamam- gittiği mekandan, kapattığı sinemadan. Bir nevi Arda Turan Türkiye'nin David Beckham'ı oluverdi. Beckham'ın sonunu biliyoruz United'dan ayrılıp İspanya'nın Real Madrid'in yolunu tutmustu, aynı senaryo Arda içinde gerçekleşecek gibime geliyor, ancak tek bir fark var Galatasaray'ın istediği bonservis ücretini verebilecek bir İspanyol takımı olmaması, eğer son 2 sene içerisinde olsa transferde şuursuz politika izleyen Real Madrid'de soluğu alabilirdi, ancak şu durumda Barça yada Real dışında hiç bir kulüp istenilen parayı veremez.

Peki Arda'nın kalma ihtimali yok mu, burada iş tamamiyle Galatasaray yönetiminin elinde, kulübe atanacak iyi bir menejer ile aslında sorunları çözecek anahtar gibi, son dönemlerde artan yabancı-yerli çekişmesine son verip, iyi bir harman oluşturulabilirse bu takımın bir 4 sene daha kupalara ambargo koyması hiç uzak ihtimal değil, atanacak menejerinde belki de canını dişine takıp yöneteceği en önemli adam da kaptan Arda olucaktır bu durumda.

Arda'nın İspanya dışında başka bir ülkeye transfer olması, ise Arda'nın kariyerinin 2. emre vakası olarak adlandırılmasına neden olabilir. Arda şu fizik durumu ile İtalya ve İngiltere'de beklentilerin çok altında kalır, bunun dışında Fransa ve Almanya'da harikalar yaratabilir ancak Galatasaray'dan ayrılıp burada ki kulüplere gitmek ne kadar mantıklı olur ?

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails