11 Nisan 2010 Pazar

DAHA İYİ OLAN BARÇA


El Classico bitti barcelona deplasmanda 2-0 kazandı, maçı baştan sona kadar forse ettiler topu madride göstermediler, göstermeyi bırakın o kadar rahat paslaştılar ki yapılan yoğun presten çok rahat bir şekilde çıktılar, bu real madrid takımının hem dengesini bozdu -çünkü boş alan bulamadılar oyun sürekli dar alanda oynandı- hemde sinirlerin gerilmesine neden oldu- süper lig hakemleri olsa maçı 8 kişi bitirebilirlerdi özellikle sergio ramos önce puyola dirsek attı sonra messiye röveşata çekti.

Bunun dışında maçın barçaya gelmesindeki en önemli faktör kesinlikle xavi idi, herkezin messi'ye bu kadar yoğunlaştığı bir ortamda kendisine olan konsantrasyon eksikliğini çok iyi cezalandırdı, öle ki karşı tarafta van der vaart dökülürken, xavi 2 golün de asistini yaptı ve asistlerin dışında messi'ye verdiği 2 tane net gollük pas var.



Messi süper bir performans sergilemedi bugün ama şu maçta yapabileceği her şeyi yaptı orta sahaya gelerek top aldı boş alanlar yaratmaya çalıştı ve en önemlisi müthiş bir futbol zekası göstererek xavi'nin attığı her topta doğru zaman da doğru yerdeydi.

Real'e gelicek olursak, maça diğer maçlara oranla iyi başladılar ancak higuan ve ronaldo'nun formsuzluğu marcelonun beceriksizliğinden bitirilemeyen pozisyonlar şeklinde geçti, orta sahada yaratıcı özelliğinden çok rakibi durdurma özelliği daha fazla olan orta saha oyuncuları ile kurulması daha sonraki dakikalarda realin rakip kaleye gitme şansını tamamen azaltmıştı.Ta ki guti oyuna girene kadar girdikten sonra maç 10 dakika da olsa real üstünlüğü ile geçti ancak van der vaartın pozisyonu dışında gol pozisyonu bulamadı. Real o kadar yorulmuştu ki son dakikalarda artık rakip kaleye gidecek halleri yoktu, o yüzden futbolu bırakıp karete başladılar ki tıpkı galatasaray gibi şampiyonluğun gitmesine veriyorum bunu.



Son sözüm Ronaldo'ya yetenek olarak messiden daha iyi olmasına rağmen bugün hiç varlık gösterememesine anlam veremiyorum ve bütün suçu pellegriniye atmak istiyorum

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails