29 Nisan 2010 Perşembe

Jose

''Şampiyonlar Ligi benim için hayal değil, ancak inter için bunu başarmak istiyorum''

Bu sözleri maç öncesinde yapılan basın toplantısında söylemişti Jose, onun klasikleşen sağa sola laf sokan basın toplantılarından biriydi ancak bu sözleri cımbızla alınacak cinstendi. Laporta ise maç önce tarzının dışına çıkıp jose'yi ucuz psikologlukla suçluyordu. Barcelona'nın bu kadar rahat olmasının nedeni belki de karşılarına çıkan her takımın mağlubiyeti kabullenmesinden geliyor.

İşte bu yargıyı kıran dün geceye kadar tek takım olan Chelsea'nin yanına o Chelsea'nin yaratıcısı şimdi ki İnter hocası Jose ve takımı eklendi. Geçen yıl bu dönemlerde hakemin çok tartışıldığı bir maçın ardından Barcelona finale çıkmıştı. İki maçta da messi ve barcelona'nın nasıl durdurulacağının dersi Guus Hiddink ve Chelsea tarafından bize verilmişti. İşte tarih tekerrür etti, yine taktisyen bir hoca, ve bu sefer zaferle sonuçlanan maçlar.

Maçı izlediğimiz cemiyette herkes Barça sempatizanı idi, ancak Barça'lı oyuncular öyle çirkin işler yaptılar ki maç içerisinde Ersin Düzen'in attığı tweet her şeyi anlatıyordu, dünyanın her yerinde maç kazanmak için her yol mübah, pedro kötü bir filmin nasıl gişe yaptığını bize gösterircesine çok kötü bir oyunculuk ile kendini atarken daha 28. dakika da 10 kişi kaldı inter, kameralar direk mourinho'ya çevrildi, jose gülümseyerek kulübeye yürüyordu sanki izlediği komedi filmini tekrar izleyen bir adam gibi.

10 kişi kalmak İnter'in oynadığı topu pek etkilemedi zaten inter top oynamıyordu Jose'nin amacı belliydi, kendi yarı sahasında boş alan ve adam bırakmamak, tıpkı fatih hocanın 2000 yılında uefa finali öncesi takıma bir kaç kez bağırarak söylediği şeyi yapıyordu inter tek farklı interin hiç ileri çıkmaması idi. Bana Guardiola sürekli kendi yarı sahasında bekleyen rakibe karşı stoperlerini de ceza sahasına gönderme olayında geç kaldı, 80 yerine 70 de bu riski alsa maç ve tur barça'ya gelirdi eminim çünkü bu kadar düzenli ve senkronize defans yapan bir takıma karşı çok farklı bir şey yapmanız gerekmektedir, pique'ye söylecek lafım yok, attığı golü bizim ligde kaç forvet atabilir ben yazim yazıyla rakamla sıfır (0).

Her ne kadar ilker yasin topun toure'nin eline çarpmadığını söylesede, elle oynama vardı orada ve hakem iyi yakaladı yine bir hakem faciasını bünyem kaldırmazdı, bir de ilker yasin artık anlatmasın maç lütfen staddan sanki aşiretler halinde insanlar ayrılıyor maç sırasında önce 101 bin sonra 98 bin sonra 95 bin bu ne abi böyle, hikmet karamanda barça futbolunu ilk kez izliyor herhalde çok ilginç 25 metrede oynuyorlar çok ilginç, hocam günaydın adamlar 2 senedir bu şekilde oynuyorlar.

Maç sonu ise hepimiz Akdeniz ülkesiyiz dedirten sahneler yaşandı, barçalılar üzüntüden yere kapanırken interli oyuncular tur atmaya, portekizli jose ise barça kapalısının önüne giderek bir gladyatör gibi dimdik karşılarında durdu, bu sevinç gösterilerinin arasında laportadan gelen bir aziz yıldırım hamlesi bizi hiç şaşırtmadın sahanın fıskiyeleri çalışmaya başlamıştı acaba yayıncı kuruluşun kablolarını da kesmişler midir? Alt komşu çok ses çıkardığımızı söylüyor ben kaçar !

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails