18 Nisan 2010 Pazar

Fenerbahçe-Beşiktaş


1 haftalık geri sayım sona erdi ve derbi günü geldi çattı, haftanın başında beşiktaş için çizilen kötü sakatlık senaryolarının yerini şuan da alınabilecek bir galibiyet aldı, fenerbahçe cephesinde ise gökhan gönül dışında sakatlığı bulunan oyuncu yok.

Peki maç nasıl gelişecek işte burada Mustafa Denizli'nin kafasını çözecek kadar yaşlanmadım daha söylediğimin tam tersi çıkabilir bir anda ancak şu da bir gerçek inönü'de ki oyuna yakın bir maç bekliyorum. Bir kere alex'i finkle adam adama markaj edip durdurmaya çalışacak, inönü stadında çok başarılı olmuştu, hatta fink kendisini ölesine unutturmuştu ki attığı golde topa vururken çayı kahvesi eksikti bir, bunun dışında beşiktaş defansı geride kurup bekleyecek ve kontra vey a duran toplardan gol arayacak. Belki saçma gelebilir ama eğer beşiktaş maçı kazanacaksa maçın adamı ya serdar özkan olur yada holosko.

Fenerbahçe cephesine baktığımız da ise Daum'un ilk maçtaki hatalarından ders almış şekilde bir sistemle sahaya çıkacağını düşünüyorum. Öncelikle markaj altında genellikle kaybolan alex'in açacağı boşluklara emre yada selçuk'u sokup süpriz golcüler çıkartacak özellikle büyük maçları seven emre ve selçuk içinde bu rol biçilmiş kaftan, bunun dışında her ne kadar fenerbahçe defansının çok geride kurulmasını eleştirsemde kötü gittikleri dönem de içinde bizim maçında bulunduğu dönemi 1-0 'lık galibiyetler ile geçtiler ve genellikle pozisyonda vermediler, bilica'nın bu sistemde kendini bulması, beklerin daha az çıkması, ve tabi ki lugano'nun dönüşü burada çok önemli bir faktör. Fener bizim maçlarda başladığı bir şekilde başlarsa maç ilk yarıda kopucaktır.

Son olarak skor tahminiyle bitirim gönlüm beşiktaş galibiyeti yada beraberlik desede fenerin kriz ortamlarını çok iyi yönettiğini gördüğüm için bu maçı fenerin 2 , 3 farkla kazanacağını düşünüyorum.

Hiç yorum yok:

Bunlarda İlginizi Çekebilir

Related Posts with Thumbnails